V MOÚ stále platí opatření proti šíření onemocnění COVID-19: od 1. 9. 2020 povinnost nosit roušky ve všech vnitřních prostorách, maximálně 1 zdravá osoba jako doprovod pouze v nezbytně nutných případech, dodržovat zvýšená hygienická opatření a dostatečný odstup od ostatních osob. Při vstupu je každému změřena teplota a kontrolováno nasazení roušky. Pacienti s horečkou a projevy infekce musí použít speciální vchod. Návštěvy jsou od 19. 9. 2020 zakázány.

Menu Menu
Zavřít menu Zavřít menu
  • CZ EN
    Kde nás najdete

MOÚ slaví 85 let od svého založení - tisková zpráva

Ústav původně pojmenovaný Masarykova léčebna „Dům útěchy“ byl slavnostně otevřen 13. ledna 1935. O jeho vznik se kromě Lucie a Jaroslava Bakešových významně zasloužil i tehdejší prezident T. G. Masaryk, a proto také ústav nese jeho jméno. Více zde - https://www.mou.cz/minulost-a-tradice-mou/t2147.

Za dobu své existence se MOÚ stal špičkovým zdravotnickým zařízením evropského formátu, který v jeho historii proslavila nejenom celá řada mimořádných osobností stojících v čele jednotlivých oborů, ale především řadoví pracovníci. Jejich vysoce odborný a zároveň povšechně lidský přístup je opakovaně pozitivně hodnocen samotnými pacienty i jejich blízkými.

MOÚ je jediný onkologický ústav v České republice a současně je i významným onkologickým centrem v rámci Organizace evropských onkologických ústavů (Organisation of European Cancer Institutes) a Evropské referenční sítě pro léčbu vzácných solidních nádorů u dospělých (EURACAN). MOÚ je nositelem několika mezinárodních certifikací kvality specifických pouze pro onkologii, které zaručují pacientům léčených v MOÚ stejnou úroveň péče, jako na nejlepších onkologických pracovištích západní Evropy.

Ústav se soustavně rozvíjí. Z původních dvou budov se rozrostl do komplexu o celkové rozloze přesahující 16 000 m2. Dnes jsou v MOÚ soustředěny veškeré medicínské obory potřebné pro zajištění komplexní péče v oblasti onkologické prevence, diagnostiky a léčby, se zaměřením na solidní nádory u dospělých. K dispozici jsou i obory zajišťující podpůrnou péči a poradenství. Všechna pracoviště jsou vybavena nejmodernější přístrojovou a laboratorní technikou. Kromě poskytování zdravotních služeb plní MOÚ i důležitou roli výzkumného a vzdělávacího centra.

Ročně ambulancemi MOÚ projde 250 000 pacientů a hospitalizováno je na 10 000 nemocných.

Výročí Ústavu si připomeneme několika akcemi:

9. ledna 2020

návštěva Ústavu ministrem zdravotnictví ČR Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA.

9. ledna 2020

Benefiční divadelní představení Odhalená pravda v Divadle Bolka Polívky v Brně.

Připravila divadelní společnost StageARTCz. Výtěžek bude věnován ústavu na podporu projektu umělé inteligence a pořízení speciálního software pro vyhodnocování radiologických snímků mamografie a CT vyšetření. Více zde - https://www.mou.cz/beneficni-predstaveni-pro-mou-tiskova-zprava/t5242,

8. února 2020

Den otevřených dveří pro veřejnost.

Příchozí se budou mít krom jiného možnost seznámit se s robotickou chirurgií a prohlédnout si robotický systém da Vinci.

Děkujeme za Vaše hodnocení.
    Pokud jste na našem novém webu našli chybu, nebo Vám něco chybí, dejte nám, prosíme, pomocí tohoto formuláře vědět. Po opravě se Vám ozveme, uvedete-li svou e-mailovou adresu. Předem děkujeme za zpětnou vazbu.

* Ochrana proti robotům

Odkazy pro zaměstnance MOÚ