V MOÚ stále platí opatření proti šíření onemocnění COVID-19: od 1. 9. 2020 povinnost nosit roušky ve všech vnitřních prostorách, maximálně 1 zdravá osoba jako doprovod pouze v nezbytně nutných případech, dodržovat zvýšená hygienická opatření a dostatečný odstup od ostatních osob. Při vstupu je každému změřena teplota a kontrolováno nasazení roušky. Pacienti s horečkou a projevy infekce musí použít speciální vchod. Návštěvy jsou od 19. 9. 2020 zakázány.

Menu Menu
Zavřít menu Zavřít menu
  • CZ EN
    Kde nás najdete

Kalendář a nejbližší události

září
    Po Út St Čt So Ne
    1415 1617181920
    Pro odborníky
    Pro pacienty a veřejnost
    Kurzy
    Stáže

Odkazy na 3 základní screeningové programy ČR:

Darujte preventivní vyšetření.

Dárkový poukaz

Pusťte to z hlavy

Kalendář Pirelli - tisková zpráva

EXKLUZIVNÍ KALENDÁŘ PIRELLI PŘEDSTAVILI VE VERONĚ,
    DO ČESKÉ REPUBLIKY MÍŘÍ JEDINÝ KUS

Teatro Filarmonico ve Veroně se stalo místem slavnostního odhalení unikátního kalendáře Pirelli 2020. Již 47. edice s tématem „Hledání Julie“ má podobu knihy s barevnými i černobílými fotografiemi. Tvůrcem kalendáře je známý italský fotograf Paolo Roversi, který čerpal inspiraci z nadčasového Shakespearovského dramatu. Dotkl se Julie, jenž se skrývá v každé ženě, a to prostřednictvím hereček a modelek Claire Foyové, Mii Gothové, Chris Leeové, Indyi Mooreové, Rosalie, Stelly Roversiové, Yary Shahidiové, Kristen Stewartové a Emmy Watsonové.

Roversi, jako vášnivý letitý milovník opery, chtěl vytvořit objekt s unikátním grafickým designem hluboce inspirovaným operním libretem. Kalendář 2020 obsahuje 132 stran s měsíčním kalendářem na obálce, spolu s úryvky ze Shakespearova Romea a Julie a 58 barevných a černobílých fotografií, zachycujících protagonistky příběhu a Veronu. Otevřením titulní strany odhalujete obraz nebes, která představují vesmír, a ideálně obsahují, zahalují a zvěčňují příběh Julie. Přední a zadní strana obálky jsou potištěné pozlaceným písmem samotného kalendáře, zvýrazňují datum narození Julie, její první setkání s Romeem, jejich svatbu a jejich smrt. Tato data jsou doplněna o data narození hvězd, jejichž jména jsou rozházena na obálce, mezi souhvězdími, která představují nebesa.

Exkluzivitu kalendáře Pirelli 2020 garantuje především omezený počet kusů, z nichž každý má své pořadové číslo. Jedinečnost podtrhuje také fakt, že se kalendář nedostane do volného prodeje. Společnost Pirelli jej věnuje významným světovým osobnostem. Přesto i ti, kteří nepatří mezi vyvolené, mají možnost kalendář získat. Světoznámý výrobce pneumatik uvolňuje několik výtisků do aukce a výtěžkem podporuje charitativní projekty. Nejinak je tomu i letos, kdy jeden kalendář zamíří do internetové aukce v České republice. Tato veřejná aukce se uskuteční ve čtvrtek 19. prosince na portálu iDNES.cz od 9:00 do 16:00. Ovšem, pokud někdo těsně před koncem aukce přihodí, aukce se automaticky prodlužuje o 3 minuty.

„Díky aukcím kalendáře Pirelli na portálu iDNES.cz se dosud pro onkologicky nemocné podařilo vybrat už více než čtyři miliony korun. To je úctyhodná suma a také jasný důkaz, že naši „dražitelé“ myšlenku pomoci potřebným podporují. Za to jim patří velký dík,“ říká Miloslava Nováková, ředitelka Corporate Affairs mediální skupiny MAFRA pro Českou a Slovenskou republiku a dodává: „Společně s  korporátní Nadací AGROFERT věříme, že ani letos nebude chybět dobrá vůle a díky spojení charitativní aktivity s aukcí exkluzivního předmětu se opět podaří získat významnou částku k nákupu potřebného vybavení.“ Letos se aukce uskuteční již po devatenácté.

Získaná částka tradičně poputuje na konto Masarykova onkologického ústavu v Brně, který patří ke špičkovým zdravotnickým zařízením nejen u nás, ale v celoevropském měřítku. Zabývá se léčbou nádorových onemocnění a soustřeďuje všechny medicínské obory potřebné pro komplexní onkologickou péči. Letos bude vybraná částka určena na speciální onkologickou vrtačku. Metastázy do kostí jsou, bohužel, u onkologických pacientů poměrně časté, jsou součástí systémového postižení organismu. Například u karcinomu ledviny je bude mít statisticky 20 % pacientů, u karcinomu prostaty 90 % a u mnohočetného myelomu všichni. Většinou je jejich léčba součástí systémové onkologické terapie, ale v některých případech mohou kostní metastázy způsobit destrukci a zhroucení kosti, patologickou zlomeninu nebo výraznou bolestivost a takové stavy je potřeba nějak řešit.

V přísně vybraných případech to lze nově provést i šetřivým, minimálně invazivním způsobem - vpichem přes kůži, kde se lékař, intervenční radiolog, dostane do ložiska přes měkké tkáně a kost pod přesnou navigací počítačovou tomografií. Protože povrch kosti je leckdy tvrdý, musí se přes něj instrumentárium provrtat. Lze to provést manuálně, což trvá a prodlužuje to dobu zákroku a anestezie, anebo lze použít speciální ortopedickou vrtačku, která celý výkon výrazně zrychlí, zpřesní a dále rozšíří možnosti terapie.

Jakmile je dosaženo ložiska, lze odebírat vzorky tkáně, zlikvidovat nádor či metastázu nějakou tzv. ablační metodou, vyplnit defekt kosti polymerem nebo kost stabilizovat zavedením speciálních šroubů.

Masarykův onkologický ústav v Brně je jedním z lídrů rozvoje nových metod péče o onkologické pacienty a zakoupení instrumentária znamená další významný posun pro zlepšení kvality života našich pacientů a rozšíření možností řešit tyto komplikované stavy. V ČR je tento program ojedinělý.

Spoustu okamžiků z fotografování a filmování, spolu s postavami a příběhy ze zákulisí kalendáře Pirelli 2020 naleznete i online na stránce www.pirellicalendar.com, která nabízí i možnost prozkoumat více než padesátiletou historii kalendáře a to včetně filmů, rozhovorů, fotografií a dosud nezveřejněných textů.

Podívejte se na www.pirellicalendar.com a prohlédněte si účinkující kalendáře Pirelli 2020, spolu se zákulisím historie.

Fotografie v tiskové kvalitě jsou ke stažení na tomto odkazu:

www.pirelli.com/TheCal2020

USER: Pirelli_TheCal

PW: TheCal2020

Pirelli Tyre (Suisse) S.A. – Czech

Ing. Zdeněk Vacl

marketingový manažer

tel.: +420 261 215 055

mail.: zdenek.vacl@pirelli.com

Masarykův onkologický ústav

PhDr. Zuzana Joukalová

Tel.: +420 724 259 872

mail: joukalova@mou.cz

Ke stažení

Děkujeme za Vaše hodnocení.
    Pokud jste na našem novém webu našli chybu, nebo Vám něco chybí, dejte nám, prosíme, pomocí tohoto formuláře vědět. Po opravě se Vám ozveme, uvedete-li svou e-mailovou adresu. Předem děkujeme za zpětnou vazbu.

* Ochrana proti robotům

Odkazy pro zaměstnance MOÚ